Ishockey ♥ Sportamore

Köp prylar för hockey. Vi erbjuder en mängd hockeyprodukter från varumärkena CCM, Reebok, Jofa, Vitri, Opro, Bauer med flera. Vi säljer bland annat skridskor, benskydd, ...
Läs mer om Ishockey

Rbk hockey Image 1
Rbk hockey Image 1
CCm Hockey idolbild
CCm Hockey idolbild
CCM hockey ImageBild 2
CCM hockey ImageBild 2
Rbk hockey ImageBild 3
Rbk hockey ImageBild 3
CCM hockey ImageBild 4
CCM hockey ImageBild 4
Rbk hockey ImageBild 4
Rbk hockey ImageBild 4

Hockeyklubbor, skridskor och hockeyutrustning

Alltid fri frakt & fria returer, 30 dagars öppet köp samt prisgaranti på allt!

Årets e-handel 2013
Årets bästa e-handelssajt 2013 Internetworld tilldelade Sportamore priset som Årets bästa e-handelssajt 2013.
Trygg ehandel
Trygg E-handel Sportamore är certifierade av Trygg e-handel (en del av Svensk distanshandel)
Rookie
Rookie of the year 2010 Svensk Distanhandel tilldelade Sportamore priset som Årets Nykomling 2010.
Nordic E-commerce Award
Nordic E-commerce Award 2011 Sportamore vann priset Årets Prestation 2011 i hård konkurrens med några av Sveriges största e-handlare.
Årets nykomling
Årets Nykomling 2010 Prisjakts användare röstade fram Sportamore till Årets Nykomling 2010.

Ishockey

Köp prylar för hockey. Vi erbjuder en mängd hockeyprodukter från varumärkena CCM, Reebok, Jofa, Vitri, Opro, Bauer med flera. Vi säljer bland annat skridskor, benskydd, damasker, hockeybyxor, axelskydd, armbågsskydd, halsskydd, hjälmar, damaskhålare, hockeyklubbor, handskar mm. Har har hockeyprodukter för barn, tjejer och killar och vi erbjuder dem alltid till marknadens bästa pris.

Våra kunders recensioner

 Nexus 400 Pant - YTH

Nexus 400 Pant - YTH

Kanonfina och satt som en smäck på vår hockeykille, modell liten.

Krisitna, ons 08 Apr 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 Carry Bag Core Large

Carry Bag Core Large

Använt väskan nu i ett par månader och jag är väldigt nöjd. Stor, rymlig, rejäl och enkel att bära.

andreas, mån 23 Mar 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 Womens Shoulder Pads

Womens Shoulder Pads

Bra skydd som är bekvämare än man kan tro trots att det är större än herrskydden.

Thea, tors 19 Mar 2015

Mitt betyg:

4 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Tyke Skates

Tyke Skates

Bra och fin skridsko förutom att spännet lätt åker upp och måste dras åt igen...trist!

Cissi, tors 05 Mar 2015

Mitt betyg:

2 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 R500 J.Short Sr

R500 J.Short Sr

hej

hej, tis 17 Feb 2015

Mitt betyg:

4 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Skate Pirouette Jr

Skate Pirouette Jr

Är mycket nöjd med dessa skridskor. Var helt som jag förväntade mig att de skulle vara. Plusen kunde vara lite bredare men det är allt.

Cissi, mån 09 Feb 2015

Mitt betyg:

4 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor
 Lil Angel

Lil Angel

En helvetesskridsko! Tight så in i helvete så ingenting går ner i skalet. Innerskon ska vi inte tala om! Bara viker sig när foten ska in. Nä, tacka vet jag riktiga och stadiga hockeyrör!

Fredrik Svensson, lör 07 Feb 2015

Mitt betyg:

1 / 5
 920 Adjustable Cap

920 Adjustable Cap

Ett måste för alla hockeyälskare!

Hockeymorsan, ons 04 Feb 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 HT 715 LS

HT 715 LS

Bra i storlek. Skön på.

Johanna, mån 02 Feb 2015

Mitt betyg:

5 / 5
 Nexus 400 Glove - SR

Nexus 400 Glove - SR

slitstark och skyddar bra

anonym, fre 30 Jan 2015

Mitt betyg:

4 / 5

Storleken på produkten:

 • Liten
 • Lagom
 • Stor

Köpguide

Ishockey – köpguide

-->

Hur skall jag välja rätt skridskor?

Hur mycket kommer skridskorna att användas?
När du köper nya skridskor är det viktigt att fundera på hur mycket de kommer att användas och även till vilken typ av åkning. Är det för att åka på allmänhetens åkning några gånger per år eller är det för att träna regelbundet flera gånger i veckan? Beroende på hur mycket skridskorna skall användas finns det därefter olika prisklasser som riktar in sig på olika områden.

Vad skiljer en mer påkostad skridsko mot en som kostar mindre?
Generellt så är det så att en skridsko blir mer utvecklad inom dessa områden när de går upp i pris:
• Det blir ett finare, lättare och mer hållbart stål i skenan. Detta gör så att skenen klarar av att bli slipad fler gånger och på så sätt får den en längre livslängd.
• Hållaren till skenan är ofta tillverkad av ett lättare och mer hållbart material.
• Desto mer skridskorna kostar, desto hårdare blir de i skon som omsluter foten. Detta gör så att skridskorna klarar av större påfrestningar utan att ge vika eller ändra sin form. De klarar även av att föra över en större kraftöverföring till isen ifrån dig som spelare.
• Insidan på skridskorna blir mer ombonade med hjälp av formkuddar. Dessa sätts dit för att skridskorna skall anpassa sig så mycket som möjligt efter just din fot och på så sätt bli skönare.

Vilken prisklass på skridskor skall jag satsa på?
Hur mycket du kommer att använda skridskorna och hur duktig du är på att åka är det som bör avgöra vilken prisklass av skridskor du bör satsa på. Skall du åka några gånger om året räcker det bra med en billigare skridsko men om du däremot skall träna hockey med dem 4 gånger i veckan och match utöver det så kan det vara värt att satsa på att par dyrare skridskor. Något som även spelar in är även hur mycket du väger. En spelare som väger 90 kg sliter mer på sina skridskor än en som väger 65 och bör således satsa på att köpa en skridsko som är hårdare och klarar mer påfrestning.

Hur skall jag sköta om mina skridskor?
Skenan på skridskorna behöver slipas regelbundet. Efter genomfört träningspass eller match skall skenan torkas av ifrån snö och is och hela skridskon bör även lufttorka. När skridskorna är torra är det bra om skenan skyddas av ett par skridskoskydd.

Kan jag värma mina skridskor i ugnen?
Vissa modeller av skridskor kan värmas i en skridskougn för att de fortare skall få en optimal passform. Titta dock alltid på just din skridskos föreskrifter kring detta.

Vad är skillnaden på vaxade och ovaxade skridskorsnören?
De vaxade skridskosnörena är täckta med ett fint lager av vax. Detta vaxlager gör så att snörena nyper åt på ett annat sätt än de ovaxade, De vaxade snörena underlättar för dig att dra åt skridskorna så hårt som möjligt.

Hur skall skridskorna sitta och vilken storlek skall jag köpa?
Skridskor skall sitta tajt på foten och de får absolut inte glappa. Det optimala är att de är så små som möjligt på längden utan att tårna tar i fram, det hjälper er att hitta den rätta känslan. När du tar på dig skridskorna första gången bör du ”banka” bak hälen så att den kommer bak ordentligt i skriskorna. Därefter skall du snöra åt skridskorna hårt. I början kan det vara så att nya skridskor känns väldigt precisa fram i tårna men när ni sedan böjer på knäna och kommer ner i ”åk-ställningen” så åker hälen bak mer.

Vilken växtmån skall barn ha på sina skridskor?
Till juniorspelare med växande fötter tycker vi att det är bättre att köpa en billigare skridsko i rätt storlek än en dyrare som är för stor. Du skall absolut köpa skridskor med lite växtmån men det skall vara med måtta, ett par för stora skridskor hämmar åkningen. De får absolut inte glappa och de bör ungefär vara 1 cm större än foten.

Vad finns det för olika läster på skridskor?
I de flesta fall så finns skridskor i antingen D- eller EE-läst. Den som heter D är det normal bredd på och den som heter EE är extra bred.

Hur skall jag veta vilka hockeyskydd jag skall köpa?

Vad ingår i en komplett ishockeyutrustning?
Skridskor, benskydd, suspensoar, damaskhållare, byxor, axelskydd, armbågsskydd, halsskydd, hjälm, damasker, tröja och förstås en klubba.

Vad är skillnaden på de olika skydden?
I sporten ishockey behövs det en mängd skydd och utrustning för att göra det möjligt att delta. Det finns flera leverantörer och modeller av skydd och det gäller att hitta något som både sitter och känns bra. Det du som hockeyspelare bör fråga dig innan en ny utrustning eller nya skydd köps in är vilken typ av spelstil du har
• Är du en stor och tuff back som gillar att tacklas och vara i vägen?
• Är du den snabba tekniska liraren som gör några sköna dragningar?
• Eller är du likt Peter Forsberg lite av båda spelstilarna?
Du bör ställa dig dessa frågor eftersom att det finns olika varianter och modeller av skydd som passar bättre och sämre till de olika spelstilarna. Vissa skydd skyddar helt enkelt mer än andra och vissa är lite smidigare och mindre för att underlätta och främja rörelse.
Oftast är det så att leverantörerna/varumärkena jobbar med olika serier av skydd. Om varumärket X exempelvis tillverkar 4 stycken modeller av axelskydd så är det oftast så att desto dyrare skydden blir, desto mer skyddar de. De dyrare skydden är tillverkade av mer avancerade material för att de skall stå emot yttre våld bättre.

Hur skall hockeyskydden sitta?
Det viktiga är att skyddet täcker den kroppsdel de är till för att täcka. De får varken vara för stora eller för små. Tanken är att de olika skydden skall överlappa varandra. Exempelvis skall benskydden vara så stora att de både går ner över plösen på skridskorna och även så att de går in en liten bit under byxorna när du står upp. Byxorna skall i sin tur gå kant i kant med axelskyddets magparti som skall vara så pass stort att det går ner en bit över naveln. Så fortsätter det sen även med handskar, armbågsskydd och halsskydd. Kant i kant/överlappningsprincipen är till för att så mycket kropp som möjligt skall vara skyddad hela tiden under spelet. Utöver det så skall suspensoar och hjälm användas.

Hur skall hockeyhjälmen sitta?
Det viktiga är att hjälmen sitter ordentligt på huvudet och att den har rätt storlek samt att den är rätt inställd. Används galler tillsammans med hjälmen skall hakskyddet ha kontakt med hakan och omsluta den. Ett galler som har blivit skadat eller böjt skall inte böjas tillbaka då detta kommer att försvaga materialet, byt istället ut det. Nyttjas visir skall detta ha samma märke som hjälmen. Tänk på att hjälmen är en viktig livförsäkring och att den därför inte skall användas om den är defekt på något sätt. Har hjälmen sprickor eller stora ripor kan det vara bra att byta ut den.

 

Hur hittar jag rätt hockeyklubba?

Hur lång skall hockeyklubban vara?
Hockeyklubbor skall ungefär vara så långa att de går till hakan på dig när du står upp med skridskorna på dig

Vad betyder flex och varför är det utmärkt på hockeyklubborna?
Flex är det som visar på vilken hårdhet klubborna har. Det finns flera olika varianter av detta och hör följer några exempel av flex: 65, 75, 87, 105. Desto högre flex en klubba har, desto hårdare är den. Flex sätts ut på klubborna för att olika ishockeyspelare är olika starka och om du ex. köper en klubba med för högt flex mot hur stark du är så kommer det bli svårt att skjuta. När klubban träffar isen under ett skott får den en katapultliknande effekt som skickar iväg pucken. Flexet är ett sätt att mäta hur mycket katapult-effekt en specifik klubba har under ett specifikt tryck.

Vad är det för skillnad på JR, INT, & SR som står på klubborna?
• Juniorklubborna är till för de yngsta spelarna. De brukar ha en flex som ligger runt 50. Dessa har ett mindre blad och ett mindre skaft för att passa till små händer.
• INT står för Intermediate som betyder mellanliggande. I det här fallet är det storleken mellan barn och vuxen (alltså en tonårsklubba). INT-klubborna går i regel upp till 75 i flex och de kan ibland vara någon cm kortare än SR-klubborna.
• SR-klubborna är klubbor för vuxna och de har ett flex över 75.

 


--> -->